DK: Privacy by design – en ny global trend, du skal forholde dig til

Når virksomheder og organisationer skal udvikle og designe nye produkter og serviceydelser, skal de i højere og højere tænke privacy, GDPR og beskyttelse af personoplysninger ind helt fra starten. Det samme gælder, når de indkøber nye digitale løsninger. “Privacy by design”, som det kaldes, blev formuleret for mere end 10 år siden af direktøren for det canadiske datatilsyn. Lige nu breder privacy by design sig som en global trend, og EU har valgt at ophøje principperne til lov.

På dette webinar gennemgår vi – sammen med advokat, Ph.D. Jesper Løffler Nielsen, trenden, og taler om, hvad den betyder for dig og din organisation.

Vi taler om:

  1. Hvad begrebet dækker,

  2. Hvad det er for trends og tendenser, der driver udviklingen,

  3. Privacy by design som et lovkrav i EU og

  4. Hvordan du og din organisation i praksis kan arbejde med privacy by design

Jesper Løffler Nielsens primære speciale er juridiske spørgsmål relateret til moderne teknologi, herunder rådgivning om IT-kontrakter, persondata, cybersikkerhed, rettighedsspørgsmål ifht. software, og sidst ikke mindst rådgivning om diverse former for nye teknologier såsom cloud, Big Data, AI, robotter, droner mv.

Udover det praktiske perspektiv arbejder Jesper også med IT-retlige problemstillinger fra et mere teoretisk perspektiv, herunder i form af artikler og en PhD-afhandling skrevet i perioden 2013 til 2016. Jesper har også pt. en blog på Version2, hvori han løbende skriver om emner i spændingsfeltet mellem teknologi og jura.

Han er Certificeret IT-advokat, og ekstern lektor i IT-ret, Persondataret samt Certifikat i Persondataret ved SDU. 

Jesper er desuden leder af Focus Advokaters Tech-afdeling.

Tilmeld dig ved at udfylde nedenstående formular.Date

13 Oct 2021

Time

CET
13:00 - 14:00
Categories

Organizer

PrivacyBoozt